Tailwind UI

‘Bram, de schilder’

Boek over de schilderkunst van Bram Vermeulen

SNEEK - Bram Vermeulen (1946-2004) was zanger, componist, dichter, schrijver, theater- en televisieprogrammamaker. Samen met Freek de Jonge vormde hij jarenlang het cabaretduo Neerlands Hoop in Bange Dagen. Minder bekend is dat hij ook schilderde. Met het boek Bram, de schilder – een overzicht van 15 jaar schilderkunst - komt hier verandering in. Zijn atelierdeuren openen zich nu 15 jaar na zijn dood via een innemend kunstboek.

Bram begon met schilderen in 1989 omdat hij aan niemand kon uitleggen hoe het affiche voor zijn theaterprogramma “Dans met mij” er uit moest zien. Bram liet naast zijn muziek en boeken een fantastische verzameling schilderijen na. Stuk voor stuk met een boodschap, vol humor, drama, gevoel, leed, verbazing en satire. Bijzonder is om te zien hoe de schilderijen deel uitmaken van zijn gehele oeuvre en hoe ze onlosmakelijk verbonden zijn met Brams muziek en theaterprogramma’s. De lezer krijgt een unieke kijk in het ontstaan van zijn werk omdat alle originele voorstudies van de schilderijen bewaard zijn gebleven.

Peter Bax van Galerie Bax Kunst stelde het boek in nauwe samenwerking met de dochters van Bram, Katarina en Tamara Vermeulen, samen. Zij verzamelden unieke, nooit eerder gepubliceerde teksten en gedichten uit zijn dagboeken en erfgoed, waardoor Bram, 15 jaar na zijn plotselinge dood, in zijn eigen woorden zijn werk toelicht. Dankzij de samenwerking met Stichting Mecenas SWF is dit boek tot stand gekomen.

Door de huidige omstandigheden omtrent het Covid-19/Coronavirus heeft het project enige vertraging opgelopen. Nu zijn de betrokkenen zeer blij te melden dat het boek gereed is voor de verkoop. Het wordt aangeboden via Bol.com en baxkunst.nl en in verscheidene boekhandels. Het boek is een collector’s item. Alle 1.000 exemplaren zijn genummerd en voorzien van een speciaal voor het boek postuum uitgegeven art print, die gelijk aan het boek is genummerd. De verkoopprijs is vastgesteld op € 37,50 exclusief verzendkosten.

Het boek is eerst toegezonden aan de donateurs van het boekproject. De eerste reacties zijn zeer positief !! Gezien de beperkte oplage raden wij u aan om gauw te bestellen. baxkunst.nl.

Bram Vermeulen - Polonaise
Bram-Vermeulen-Het-Misverstand